Tagtik

Courtois: "Fans komen om te beledigen, niet om te supporteren" (VIDEO)

Hallucinante taferelen zondagavond tijdens de Spaanse competitiewedstrijd tussen Valencia en Real Madrid. 

Supporters van thuisploeg Valencia maakten zich schuldig aan racistische spreekkoren doorheen de hele wedstrijd. Er vielen ook oerwoudgeluiden te horen. De thuissupporters wilden hiermee de spelers met een donkere huidskleur beledigen. Vooral Vinicius Junior van Real Madrid werd geviseerd. Vinicius zou tijdens de match hebben gehoord dat de supporters "mono" naar hem riepen, het Spaanse woord voor aap. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois sprak uitgebreid over de racistische incidenten na de wedstrijd.

"Al na 20 minuten weerklonken er apengeluiden. Dit kunnen we niet accepteren of tolereren. We mogen dit niet tolereren. Als Vinicius had willen stoppen, waren we met z'n allen van het veld gestapt."

"Op een dag moeten we de camera's erop richten want het is gestoord wat voor barbaarse dingen je soms hoort in de tribunes. In de eerste helft moest ik het ook ontgelden en werden er woorden en gebaren naar mijn hoofd geslingerd."

"Men gaat tegenwoordig naar het voetbal om te beledigen en niet om te supporteren. Dat is een echt probleem", klaagt de keeper van de Rode Duivels aan. 

Vinicius Jr. kreeg trouwens bij een opstootje op het einde van de match nog een rode kaart. "Eigenlijk moest Duro daar rood krijgen", vindt Courtois. "Hij grijpt Vinicius vast bij de nek. En Vinicius wil zich dan losrukken met zijn hand. Als de scheidsrechter rood wil geven in die fase, moet hij dat doen. Maar dan wel eerst aan Duro."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren