Tagtik

Radiopresentator roept live op om Belgische premier 'neer te knallen'

Intussen heeft de Belgische Eerste minister Alexander De Croo al persoonlijk een gesprek gehad met de lokale radiopresentator Marc Verleyen. Maar het was toch even schrikken toen dj Marc Verleyen op de vrije radiozender Waregem1 deze week na een nieuwsbulletin over de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico de Belgen plots opriep om hun eigen premier ook neer te schieten.

“Aan al diegenen die overwegen om Alexander De Croo neer te knallen, maar dat niet durven te wagen omwille van de beveiliging rond die vent… Je ziet dat het mogelijk is om een premier neer te knallen. Ik zou zeggen: ga je gang maar.”  Dat waren de hallucinante woorden die plots op de lokale West-Vlaamse radiozender te horen waren.

Luisteraars en de burgemeester van Waregem brachten de premier op de hoogte van de uitspraken, en die besloot een klacht in te dienen. 

Excuses en schuldbesef
De Croo contacteerde de bewuste radio-dj persoonlijk en trad in gesprek met hem. Dat was een succesvol gesprek want de West-Vlaamse radiomaker beseft dat hij veel te ver is gegaan. Volgens de Belgische premier zit de dj momenteel “in zak en as”. “Hij begrijpt dat hij veel te ver is gegaan. Het was een zeer emotioneel gesprek. Hij begrijpt ook dat hij mij en vooral mijn gezin, mijn vrouw en mijn kinderen, in gevaar bracht. Hij heeft zich uitgebreid geëxcuseerd. Ik denk dat het goed is dat we elkaar gesproken hebben, maar hij begrijpt ook absoluut waarom ik er zo zwaar aan til en waarom ik die stap heb gezet om een klacht in te dienen.”

(SR for Tagtik/Picture by European Parliament via Wikimedia commons licensed under CC BY 2.0)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren