Tagtik

Zal Trump naar de gevangenis moeten? Hoop op vrijspraak is klein

Volgens juridisch expert Greg Germain, hoogleraar rechten aan de Universiteit van Syracuse in New York, zal het voor Donald Trump erg moeilijk zijn om de omkopingszaak van Stormy Daniels te winnen.

“Donald Trump zal in dit strafproces moeite hebben om juryleden in Manhattan te vinden die de kant van hem zullen kiezen, omdat de kiezers in Manhattan overwegend democratisch en vrij liberaal zijn”, vertelde Greg Germain aan Newsweek.

“De basis van Trump ligt in de buitenwijken en op het platteland. Hij doet het over het algemeen niet goed in de grote steden, en Manhattan is de grootste daarvan”, zei Germain. Hij voegt eraan toe dat Manhattan een van de meest liberale stadsdelen van de Verenigde Staten is.

Voormalig federaal aanklager Joyce Vance zei ook dat het onwaarschijnlijk is dat Trump volledig zal worden vrijgesproken. Op haar juridische blog Civil Discourse schreef ze dat alleen een fout van de aanklager zou kunnen resulteren in een volledige vrijspraak van de heer Trump.

“Het is zeer onwaarschijnlijk dat de heer Trump volledige vrijspraak zal krijgen. Om dit te doen, zouden alle juryleden hem niet schuldig moeten verklaren, wat zeer onwaarschijnlijk is.”

(SR and MaSi for Tagtik/Source: Newsweek/Photo: Michael Vadon via wikiCommons under license Creative Commons CC BY 2.0.)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren