Tagtik

Tegenvaller voor Belgische en Nederlandse reizigers: Lagekostenmaatschappij moet prijzen opnieuw verhogen

Ryanair-topman Michael O'Leary heeft vakantiegangers gewaarschuwd: een tekort aan vliegtuigen kan deze zomer tot hogere ticketprijzen leiden.

Toen hij het had over het komende zomerseizoen schatte Michael O'Leary, CEO van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair, dat de ticketprijzen met 10% zouden kunnen stijgen vergeleken met de voorgaande zomer. De stijging is het gevolg van capaciteitsproblemen waarmee de lagekostenmaatschappij wordt geconfronteerd als gevolg van vertragingen bij de levering van nieuwe Boeing-vliegtuigen.

Volgens Michael O’Leary is het aantal beschikbare vliegtuigen beperkt, waardoor het voor luchtvaartmaatschappijen lastig is om in het hoogseizoen aan de vraag te voldoen.

Aanvankelijk was Ryanair van plan om tussen april 2024 en maart 2025 205 miljoen passagiers te vervoeren, vergeleken met 183,5 miljoen in het voorgaande boekjaar dat eindigt in maart 2024. Vanwege het verminderde aantal beschikbare vliegtuigen moest dit cijfer echter naar beneden worden bijgesteld, van 205 tot 200 miljoen passagiers, aldus de CEO van Ryanair Dublin. Hij voegde eraan toe: "Dat betekent waarschijnlijk dat zelfs onze groei dit jaar in Europa beperkt zal zijn en ik denk dat dit volgende zomer zal leiden tot hogere prijzen in heel Europa."

Hoewel de tarieven in de zomer van 2023 al met 17% zijn gestegen, verwacht Michael O’Leary dit jaar niet zo’n significante stijging. Ryanair had bij Boeing een bestelling geplaatst voor 57 nieuwe vliegtuigen, die aanvankelijk tegen maart volgend jaar zouden worden geleverd. Intussen raakte bekend dat slechts 40 tot 45 vliegtuigen op tijd aan het Ierse bedrijf zullen worden geleverd.

(Tagtik with press agencies/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren