Tagtik

Hallerbos maakt zich op voor paars natuursprookje

Nog even geduld oefenen en dan zal een wel heel bijzonder bos in België opnieuw kijklustigen van over de hele wereld lokken.

Midden april staat al enkele jaren garant voor sprookjesachtige paarse taferelen in het Brabantse Hallerbos. Dankzij de prachtige hyacinten wordt het 550 ha grote bos jaarlijks omgetoverd in een paarse vallei. Dat lokt jaar na jaar steeds meer binnenlandse, maar ook duizenden buitenlandse toeristen naar de streek van Halle. Het bekendste bos van België zal drie weken lang feeëriek paars kleuren.

Japanse of Amerikaanse toeristen, Spanjaarden, Italianen of Russen: allen maken ze tijdens hun bezoek aan België speciaal een ommetje langs het Hallerbos. Het beroemde bos bij Halle dat deels op groendgebied van Vlaams- en Waals-Brabant ligt, kleurt immers enkele weken per jaar sprookjesachtig paars dankzij de wilde hyacinten die er groeien. Het plantje komt ook voor op andere plekken, maar nergens ter wereld is er een plek te vinden waar het zo welig groeit op één specifieke plaats.

Midden april staat al enkele jaren garant voor sprookjesachtige paarse taferelen in het Brabantse Hallerbos. Dankzij de prachtige hyacinten wordt het 550 ha grote bos jaarlijks omgetoverd in een paarse vallei. Dat lokt jaar na jaar steeds meer binnenlandse, maar ook duizenden buitenlandse toeristen naar de streek van Halle.

De populariteit van dit jaarlijks terugkerend fenomeen brengt echter ook nadelen met zich mee. Vele bezoekers wijken af van de paden en fotografen banen zich een weg door de natuur en stampen bloemen plat om toch maar dat ene ongelofelijke plaatje te kunnen schieten. Blijf dus zeker op de paden als u het Hallerbos een bezoekje brengt.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren