Tagtik

Piraten vermoorden man die met gezin wereldreis maakt

De familie Culverwell uit Nieuw-Zeeland was op wereldreis met hun zeilboot. Ouders Alan en Derryn Culverwell en hun twee kinderen zeilden maandenlang langs de kust van Zuid- en Centraal-Amerika. Na een lange en zware tocht besliste het gezin om enkele dagen rust te nemen. Ze zeilden dan ook richting het Panamese eiland Morodub. Voor de kust werden ze er echter tegengehouden door een groep gewapende mannen.

De piraten gingen brutaal aan boord van de zeilboot van het gezin en vermoordden de vader. Dat bericht The New Zealand Herald. Morodub is een toeristische trekpleister die bekend staat om zijn paradijselijk witte zandstrand en een kristalheldere zee. De brutale roofmoord door de piraten slaat er dan ook in als een bom.

Nadat Alan doodgeschoten werd door één van de gewapende mannen, werd ook Alans vrouw Derryn aangevallen met een machete en raakte ze zwaargewond. De twee kinderen konden ontkomen en verstopten zich in de technische ruimte van de boot, waar ze via de boordradio hulp inschakelden.

De piraten gingen er vervolgens met de 15 pk buitenboordmotor van het gezin vandoor. De hulpdiensten konden enkel nog het overlijden van vader Alan vaststellen en namen moeder Derryn mee voor verzorging naar een ziekenhuis op het eiland. De piraten zijn nog steeds voortvluchtig.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren