Tagtik

Word een aangenamer mens met deze tips

We maken allemaal wel eens erge dingen mee die ons ongelukkig maken. Toch zien we mensen om ons heen die ondanks alle tegenslagen positief blijven. Het lijkt alsof ze gewapend zijn tegen tegenslagen. Hiervoor is maar één verklaring: positief denken!

Met volgende tips lukt het om nooit de moed te verliezen en om tevens een aangenamer mens te worden voor jouw omgeving.

Focus op de goede dingen
Als een tegenslag jou overkomt, concentreer je dan op de goede dingen, hoe klein ze ook lijken. Als iemand bijvoorbeeld plannen annuleert, geniet dan van de onverwachte tijd die vrij komt.

Wees dankbaar
Studies hebben aangetoond dat het noteren van de dingen waar je dankbaar voor bent, jouw optimisme en gevoel van welzijn kan verbeteren. Dankbaar zijn bevordert je veerkracht en gevoel van eigenwaarde.

Stel jezelf open voor humor
Sta open voor humor in alle situaties, ook de moeilijke, en geef jezelf toestemming om te lachen. Het maakt de dingen allemaal lichter en minder moeilijk. Lachen verbetert je humeur en vermindert stress.

Breng tijd door met positieve mensen
Valt het je op dat wanneer je omgaat met positieve mensen, je gevoel van eigenwaarde verbetert en je kansen om doelen te bereiken vergroot. Wij zijn dikwijls te hard voor onszelf; dit kan leiden tot het krijgen van een negatief zelfbeeld. Mijd mensen met een slecht humeur want zij laten ons down voelen.

Omring jezelf met mensen die je opbeuren en je helpen de positieve kant te zien. Praat op een positieve manier tegen jezelf; dit helpt om je gevoelens, gedachten en gedrag onder stress onder controle te krijgen.

Begin elke dag positief
Dit kan je doen op verschillende manieren: zeg tegen jezelf dat het een geweldige dag zal worden, luister naar vrolijke en positieve liedjes, geef complimentjes, doe iets aardigs voor iemand …

Denk positief als alles fout gaat
Als je door een moeilijke tijd gaat, ernstige problemen hebt …lijkt positief denken iets onmogelijk. Toch zijn het deze momenten die ons motiveren om verder te gaan en positieve veranderingen aan te brengen. Probeer jezelf op die momenten te zien als een goede vriend die troost en advies nodig heeft. Wat zou je hem/haar zeggen?

Mensen denken vaak dat het leven helemaal positief moet zijn met alles erop en eraan. Dat is ook de boodschap van het positieve denken. Maar het leven kent ook afgronden. En als je die onder ogen durft te zien, pas dan heb je echt alles in het leven en pas dan leef je echt. (Wilhelm Schmid, Duits filosoof)

(Skwadra by Tagtik/Source: SeniorenNet/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren