Tagtik

Saudi-Arabië bouwt skiresort van 500 biljoen in midden van de woestijn (VIDEO)

De kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Salman, is bezig met de bouw van een skiresort van meerdere miljarden dollars in de woestijn. Deze nieuwste toevoeging aan de unieke architectonische portefeuille van Saudi-Arabië, genaamd Trojena, maakt deel uit van de futuristische megastad 'Neom' in de Sararwat-bergen, die ongeveer 2.600 meter boven zeeniveau liggen. De reisbestemming, die naar verwachting in 2026 voltooid zal zijn, wordt aangeprezen als 33 keer groter dan de bruisende metropool New York City. 

"Trojena zal het bergtoerisme voor de wereld herdefiniëren door een plek te creëren die gebaseerd is op de principes van ecotoerisme, waarbij onze inspanningen om de natuur te behouden en de levenskwaliteit van de gemeenschap te verbeteren, worden benadrukt", zei de kroonprins in een verklaring.

"Het zal een belangrijke toevoeging zijn aan het toerisme in de regio, een uniek voorbeeld van hoe Saoedi-Arabië bestemmingen creëert op basis van zijn geografische en ecologische diversiteit."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren