Tagtik

Minder honger door deze voedingsmiddelen

Je probeert gezond te eten, maar je blijft steeds dat hongerige gevoel hebben? Toch kan je bepaalde dingen eten zonder die extra calorieën binnen te krijgen en toch een vol gevoel te hebben.

Deze voedingsmiddelen vullen je maag en zijn daarbij nog eens gezond. Ze bevatten volgende eigenschappen: veel eiwitten en vezels, meer water, het is niet bewerkt voedsel en ze bevatten weinig calorieën in verhouding met hun gewicht.

Havermout
Het eten van havermout zorgt voor een langer verzadigd gevoel. Deze graansoort bevat namelijk veel vezels en plantaardige eiwitten. Heel lekker om te mengen met melk of yoghurt, of als warm havermoutpapje.

Appels
Voor je maaltijd een appel eten zal je maag vullen zodat je minder naar eten snakt. Maar je kan een appel ook eten als tussendoortje of als toetje. Het stabiliseert tevens de bloedsuikerspiegel.

Eieren
Een ontbijt met eieren zorgt ervoor dat je geen honger hebt tot de middag. Dit komt door de proteïnen. ’s Morgens een gekookt eitje eten in plaats van brood zorgt ervoor dat je minder calorieën binnen krijgt en toch dat vullend gevoel hebt. Kies best voor scharreleieren of biologische omdat hier veel meer noodzakelijke en gezonde omega-3 vetzuren inzitten.

Noten
Wanneer je elke dag maximum een handjevol noten eet, moet je niet het aantal calorieën vrezen. Ze bevatten gezonde vetten, proteïnen en ijzer. Deze zorgen ervoor dat je minder gaat eten: ze vertragen de spijsvertering en reguleren de bloedsuikerspiegel wanneer je ze eet in combinatie met bv. fruit, havermout of bruine rijst.

Groentesoep
Uit een studie blijkt dat wanneer je een kommetje soep drinkt voor de maaltijd, je 20% minder calorieën opneemt. Kies voor verse groenten en ga voor magere melk of crème als je de soep romig wil maken.

Muntthee
Dit zal je misschien verbazen, maar de geur van muntthee werkt ontspannend en doet je minder eten. Ideaal voor als je een hongeraanval krijgt. Misschien in de toekomst eens een muntthee als aperitiefje kiezen?

Ook volgende voedingsmiddelen geven een vullend gevoel: gekookte aardappelen, mager vlees, bonen en peulvruchten, volkoren pasta, water.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren