Tagtik

Met deze tips snoep je komende zomer zeker minder

Zomer, de tijd van lekkere ijsjes, genieten van veel lekkers, even niet op je voeding letten, maar voor je het weet zijn daar dan die extra kilo’s op het einde van de vakantie. En dat willen we zeker niet! Dus hier alvast enkele handige tips terwijl je aftelt naar de zomervakantie.

Met deze tips lukt het je zeker om je gewicht onder controle te houden
-maak het moeilijk: zorg ervoor dat je moeite moet doen om te snoepen; zo laat je al het lekkers zeker niet in jouw buurt liggen. Zoek een plaatsje waar je niet zo direct bij kan, bv. in een kast in de kelder, in een hoge kast waar je zelf niet bij kan …

-maak zichtbaar hoeveel je snoept: koop daarom snoep dat los verpakt is. Zo zie je makkelijker wat je reeds hebt opgegeten.

-kies fruit als alternatief: zomer is het seizoen van heel wat lekker fruit: aardbeien, frambozen, kersen, meloen, allerlei bessen. Plaats in je huis een mooie fruitschaal met fruit. Zo is minder snoepen zeker geen marteling!

Deze gezonde tussendoortjes zorgen er ook voor dat je minder trek hebt in snoepen
-gedroogd fruit en noten, zaden en pitten
-snackgroente: deze vind je tegenwoordig in bijna alle supermarkten: mini tomaatjes, komkommertjes, paprika’s. Deze zijn caloriearm, bevatten waardevolle voedingsstoffen en veel vocht.
-ijsjes van vruchtensap: kies vers vruchtensap en vries dit in. Zo maak je gezonde ijsjes of ijsblokjes
-een smoothie: neem wat (magere) yoghurt en verschillende soorten fruit en doe dit samen in de blender. In een oogwenk heb je een lekker en gezond tussendoortje.

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren