Tagtik

Youtuber Acid doet wat Belgische media niet durfden: Reuzegommers exposen!

Youtuber Acid is in een storm terechtgekomen nadat hij de namen van enkele Reuzegommers en hun ouders deelde in een video op social media.

Acid plaatste woensdag een video online waarin hij de identiteit van vijf Reuzegommers – die niet allemaal met de dood van Sanda Dia te maken hadden – openbaar maakte en ook meer vertelde over wat enkele van hun ouders doen. 

De 18 beklaagden, leden van de studentenclub Reuzegom aan de KU Leuven, werden schuldig bevonden aan onopzettelijke doding, onterende behandeling en inbreuken op de dierenwelzijnswet, maar zijn wel vrijgesproken voor het toedienen van schadelijke stoffen en schuldig verzuim. Ze krijgen werkstraffen van 200 tot 300 uur en 400 euro boete. Voor heel wat mensen is dit een veel te zachte straf voor de dood van student Sanda Dia. Heel wat mensen denken immers dat de opvallend lichte strafmaat het gevolg is van het gegoede milieu waarin de Reuzegomstudenten leven en hun invloedrijke ouders. Ook Youtuber Acid vond de straf belachelijk en besloot dan maar om enkele persoonlijke gegevens van Reuzegommers te exposen, zoals dat genoemd wordt.

De video van Acid werd al snel honderdduizenden keren bekeken, maar kreeg ook kritiek van advocaten en experts. In de nacht van woensdag op donderdag greep Youtube in en werd de video verwijderd. Youtube gaf Acid ook een waarschuwende tik op de vingers en het account van Acid werd tijdelijk opgeschort, waardoor hij tijdelijk geen nieuwe video’s kan publiceren. 

Of er een gerechtelijk staartje komt aan de actie van Acid, zal de komende dagen blijken.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Acid (@vandergunstnathan)

Ook dit kan u interesseren