Tagtik

Slechts 20 procent van jongeren heeft positief beeld van Andrew Tate

Verafgood of verketterd: de meningen over Andrew Tate zijn verdeeld. Niet veel andere mediafiguren zorgden de afgelopen jaren voor zoveel verdeeldheid als Andrew Tate. Dat inspireerde een Brits bedrijf om bij 1.214 jongeren tussen 16 en 25 jaar in het Verenigd Koninkrijk te peilen naar hun visie op de Britse ex-kickbokser die heel aanwezig is op social media.

Jongeren uit etnische minderheidsgemeenschappen hebben vaker een positieve kijk op Andrew Tate dan blanke jongeren. Uit de Savanta-enquête bleek dat 41 procent van de zwarte respondenten en 31 procent van de Aziatische respondenten Tate positief beoordeelden. Daarentegen plaatste slechts 15 procent van de blanke respondenten Tate, die momenteel in Roemenië onder huisarrest staat wegens beschuldigingen van sekshandel, in een positief daglicht.

Uit het onderzoek bleek dat slechts een op de vijf jonge mensen een positief beeld van Tate heeft. Jonge mannen hebben significant vaker een positief beeld van hem – 32 procent van hen, terwijl slechts 9 procent van de jonge vrouwen die mening zijn toegedaan. Heteroseksuele jongeren hadden vaker een positief beeld van hem; bijna een kwart van hen zei dat, vergeleken met slechts 5 procent van de LGBTQ-individuen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Savanta - Vice/Illustration picture: Youtube)

Ook dit kan u interesseren