Tagtik

Rusland komt met bedreigingen voor Polen

Rusland heeft donderdag gewaarschuwd tegen de stationering van kernwapens door de NAVO in Polen. Als een dergelijke stationering werkelijkheid wordt, zal Polen een prioritair doel worden in de militaire planning van Rusland.

De Russen nemen een dreigende houding aan, zo blijkt uit de woorden van onderminister van Buitenlandse Zaken, Sergey Riabkov, die door het officiële persbureau TASS wordt geciteerd.

"De uitbreiding van de NAVO-praktijk van gemeenschappelijke nucleaire missies is puur destabiliserend. In feite is het bedreigend. Om nog maar te zwijgen van de permanente stationering (van kernwapens)". 

Met die woorden verwijst hij naar Pools president Andrzej Duda, die maandag zei dat zijn land "bereid is om kernwapens" van NAVO-landen op zijn grondgebied te accepteren.

"De politici die, om hun eigen redenen, dit plan vandaag enthousiast bespreken in Polen en in het buitenland, moeten begrijpen dat deze veranderingen de veiligheid van Polen niet zullen ten goede komen en dat die infrastructuur doelwitten zullen worden. En ze zullen voorop staan in onze militaire planning", zo waarschuwde hij.

(Fausto with FM/Source: Reuters, AFP/Illustration picture: Anna Zvereva wia wikiCommons under license Creative Commons CC BY-SA 2.0.)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren