Tagtik

Populaire radio-dj ontvoerd en doodgemarteld

Meerdere mannen uit een bende werden afgelopen week schuldig bevonden aan onder meer de ontvoering, marteling en moord op de populaire Brits-Turkse radio-dj Mehmet Koray Alpergin. 

Het verminkte en naakte lichaam van de radio-dj werd vorig jaar in oktober gevonden in een bos in Essex. 

Op 13 oktober 2022 werd hij samen met zijn vriendin bij een bezoek aan Groot-Brittannië ontvoerd. Na een etentje in het centrum van Londen werden de twee ontvoerd tijdens een soort “militaire operatie”, aldus de aanklagers. De ontvoerders konden Alpergin volgen door middel van een tracker. De radio-dj zou zich nog hebben geprobeerd te verzetten maar werd uiteindelijk in een busje geduwd en meegenomen. Zijn vriendin werd onder bedreiging van een mes in een auto geduwd. De twee werden naar een leegstaande wijnbar gebracht waar ze beiden werden geblinddoekt en vastgebonden. Terwijl Alpergin op gruwelijke wijze gemarteld werd, werd zijn vriendin vastgehouden in een toilet. Uiteindelijk wist ze met haar tanden haar handen vrij te maken. Na 48 uur te zijn vastgehouden werd ze vrijgelaten. Haar vriend is dan al overleden. Zijn naakte lichaam, bedekt met 94 verwondingen door de martelingen, werd gedumpt in een bos en werd later door een man die zijn hond aan het uitlaten is gevonden.

Uit een autopsie blijkt dat zijn ontvoerders hem hebben geslagen en geschopt, met een honkbalknuppel hebben bewerkt, met een mes gestoken en overgoten met kokend water. Tevens zou hij met verschillende voorwerpen verkracht zijn. 

Uiteindelijk stonden zes mannen terecht voor de ontvoering en marteling. Twee van hen werden vrijgesproken, vier werden schuldig bevonden voor onder anderen ontvoering, vrijheidsberoving, doodslag en het lozen van een lichaam.

Motief?
De radio-dj was een bekend figuur in de Brits-Turkse gemeenschap in Londen. Volgens  openbare aanklagers was hij echter verwikkeld geraakt in de wereld van drugs en georganiseerde misdaad. Maar het blijft gissen naar een exact motief, meldt de Britse pers. Op social media was hij vaak aan het pronken met luxe.

(Skwadra by Tagtik/Source: Mirror/Illustration picture: Youtube)

SR

SR

Journalist

Ook dit kan u interesseren