Tagtik

Nieuwe zoekactie naar Madeleine McCann in Portugal

Dankzij een grootschalige samenwerking tussen de Duitse, Britse en Portugese politie zal de komende dagen een groot waterreservoir in de Portugese Algarve doorzocht worden in de zaak van de verdwenen Maddie McCann.

Het bewuste waterreservoir ligt op zo’n 45 minuten rijden van het vakantieverblijf waar de toen driejarige Maddie verdween. De verzamelde politiekrachten zullen de komende twee dagen met de hulp van duikers, honden en heel wat politieagenten aan de slag gaan om na te gaan of er iets belangrijk kan gevonden worden in het water of op de oevers. Dit wordt meteen de eerste grote zoekactie naar de verdwenen Maddie in negen jaar tijd. 

Waarom daar?
De zoekactie in en aan het waterreservoir is zeker niet toevallig. Een vrachtwagenchauffeur zou immers eerder al verklaard hebben dat hij daar twee dagen na de verdwijning een kindje gelijkend op Maddie zou gezien hebben. Een vrouw zou het kind toen overgedragen hebben aan een man en daarna verdwenen zijn. De politie wil nu nagaan of er eventueel nog bewijsstukken kunnen gevonden worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Findmadeleine.com)

Ook dit kan u interesseren