Tagtik

“Moskou bereidt zich al voor op de volgende oorlog”

De bezorgdheid over de uitbreiding van het Russische conflict tegen Oekraïne groeit. De Poolse ambassadeur in Frankrijk vreest voor zijn land en wil waakzaam zijn. 

Op de set van de Franse nieuwszender LCI gaf Jan Emeryk Rosciszewski informatie over de voorbereidingen van Russische wapenvoorraden:

“Volgens onze informatie heeft Rusland een bepaalde productiecapaciteit en produceert het een hoeveelheid die veel groter is dan de behoeften van de oorlog in Oekraïne. We moeten dus uiterst waakzaam zijn. Rusland werd geconfronteerd met een bepaald alternatief. Ofwel is het het falen van het systeem en zijn oorlogseconomie, of ze stevenen af ​​op een nieuwe oorlog, ze bereiden zich voor op de volgende oorlog.”

En de ambassadeur aarzelt niet om een ​​historische vergelijking te maken:

"Deze situatie is precies, en excuseer mij voor het maken van de vergelijking, maar het is precies de situatie van nazi-Duitsland vóór 1939. Iedereen weet vandaag de dag dat als Duitsland de oorlog in 1939 niet was begonnen in Polen en daarna in 1940 in Frankrijk, de Duitse economie failliet zou kunnen gegaan zijn en tot de ondergang van het land zou kunnen hebben geleid."

(SR and FM for Tagtik/Source: LCI/Photo:  Filip Andrejevic for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren