Tagtik

“Ik moet je wel verkrachten, ik heb je vriend niet voor niets neergeschoten”

Rudy Carlin (44) verschijnt vanaf deze week voor het assisenhof op beschuldiging van moord en verkrachting.

De feiten waarvan hij wordt beschuldigd dateren van 21 mei 2021 in het Franse Courville, in Marne. Die dag liepen Baptiste, een 20-jarige student, en zijn 19-jarige vriendin omstreeks 20.00 uur een parking voorbij toen een auto hen naderde.

De chauffeur vroeg hen waar hij drugs kon krijgen, waarna hij hen bedreigde met een jachtgeweer en het meisje dwong in zijn kofferbak te kruipen. Baptiste probeerde tussenbeide te komen, maar de verdachte schoot hem in de buik. De 20-jarige student overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De studente, die haar mobiele telefoon had bewaard en deze kon gebruiken terwijl ze opgesloten zat in de kofferbak, belde de hulpdiensten. Gedurende de nacht, waarin haar ontvoerder alcohol dronk en cannabis gebruikte terwijl hij bij verschillende benzinestations stopte, legde hij haar uit dat hij net uit de gevangenis was gekomen en op zoek was naar ‘een meisje om zich mee te amuseren.’ 

Kort voor zes uur 's ochtends, toen het slachtoffer dacht dat hij haar eindelijk zou vrijlaten, bedreigde hij haar en verkrachtte hij haar meermaals in het voertuig. “Ik moet je wel verkrachten, ik heb je vriend niet voor niets neergeschoten”, rechtvaardigde hij zichzelf ten tijde van de gebeurtenissen.

Gedurende de nacht leende Rudy Carlin het slachtoffer zijn telefoon zodat ze haar moeder kon bellen. Dankzij deze oproep konden onderzoekers hem lokaliseren en arresteren in het huis van een vriend, in Jonchery-Sur-Suippes, op vrijdagavond. Er waren destijds ongeveer 150 gendarmes gemobiliseerd.

Rudy Carlin, tussen 1998 en 2018 wel 27 keer veroordeeld, voornamelijk wegens diefstal, werd in maart 2020 vrijgelaten uit de gevangenis. Hij riskeert nu een levenslange gevangenisstraf.

(Skwadra and FL by Tagtik/Illustration picture: Maxim Hopman via Unsplash)

SR

SR

Journalist

Ook dit kan u interesseren