Tagtik

Het geheime plan van Moskou om het Westen te vernietigen

De officiële versie van dit bijzondere document werd gepubliceerd door Moskou en in maart 2023 gevalideerd door Poetin. Het gaat hier om het buitenlands beleidsprogramma van de Russische Federatie dat alle doelstellingen van het buitenlands beleid van de staat voor de toekomst omvat.

En parallel aan de openbare versie die door het Kremlin is vrijgegeven, is er zojuist een document gelekt, waarin “de harde realiteit van de doelstellingen van Moskou” wordt onthuld, meldt The Daily Digest. Dit is een geheim addendum, afgeleverd door een Europese inlichtingendienst aan de Amerikaanse krant The Washington Post. Uit het document blijkt dat Rusland zich als doel heeft gesteld om het Westen, de Verenigde Staten en alle bondgenoten van Oekraïne, te verzwakken en “een nieuwe wereldorde te ontwikkelen die vrij is van de Amerikaanse hegemonie, dit alles gebruikmakend van het huidige conflict”. 

Geheim document duikt plots op
Het plan zou zijn om een ​​‘offensieve informatiecampagne’ op te zetten waarin verschillende maatregelen tegen ‘een coalitie van vijandige landen’ zouden worden opgenomen. Het belangrijkste is om “een mechanisme te creëren om de kwetsbare punten van hun externe en interne beleid te identificeren”, onthult het document, in veel sterkere bewoordingen dan in de officiële versie: de Russische tegenstanders verzwakken.

(SR and AsD for Tagtik/Source: The Daily Digest/Illustration: Unsplash) 

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren