Tagtik

Betalingen voortaan mogelijk met handpalm in China

De Chinese internet- en technologiegigant Tencent heeft een handpalmherkenningsservice gelanceerd voor zijn WeChat Pay-service in Peking. Hiermee kunnen metro-passagiers voortaan betalen door met hun handpalm over een scanner te zwaaien.

Volgens South China Morning Post kunnen gebruikers ritten op de Daxing Airport Express Line in de hoofdstad betalen door hun handen boven een scanner te houden bij de tourniquets van metrostations. "Herkenning van een unieke handpalmafdruk activeert een automatische betaling via het WeChat-account van de gebruiker", aldus het rapport.

Volgens Tencent moeten eerst handpalmafdrukken worden genomen bij een daarvoor bestemde machine op een metrostation en kunnen passagiers vervolgens hun handpalmen gebruiken bij tourniquets met een groene cirkel.

De technologie is afhankelijk van de herkenning van zowel handpalmafdrukken op het oppervlak als de aderen van de hand, aldus Tencent.
"In ons doel om de efficiëntie te verbeteren en de gebruikerservaring sterk te vereenvoudigen, maken we nieuwe technologie gebruiksvriendelijker", klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: Economic Times/Illustration picture: Nadine Shaabana Unsplash)

Ook dit kan u interesseren