Tagtik

Baby en 3 kinderen overleven vliegtuigcrash: maar nu vermist in Colombiaanse jungle

Lesly (13), Soleiny (9), Ariel (4) en Cristin (11 maanden) overleefden de crash van hun klein vliegtuig boven het Colombiaanse Amazonewoud, maar zijn nu vermist in de dichtbegroeide jungle.

Het vliegtuig, de Cessna 206, verdween op 1 mei van de radar toen het boven het regenwoud vloog in de omgeving van de stad San José del Guaviare. De kinderen zaten samen met de piloot en twee andere passagiers in het vliegtuig toen het neerstortte. De drie volwassenen overleefden de crash niet, de kinderen wel. Onder de doden bevindt zich ook de moeder van de kinderen. Het vliegtuig crashte op 1 mei, maar pas op maandag 15 slaagden hulpverleners erin de plaats van de crash te bereiken. Sinsdien zijn de vier kinderen vermist. De lichamen van de drie volwassenen werden aangetroffen in de buurt van het wrak. De kinderen overleefden de vliegtuigcrash, maar werden nog niet teruggevonden. 

Fruit waarvan gegeten werd
Onder andere militairen zoeken met leden van de inheemse bevolking en speurhonden naar de kinderen. Op de plaats van de crash troffen ze fruit waarvan gegeten is, en een babyflesje aan. "Daarom nemen we aan dat er leven is", aldus German Camargo van de civiele bescherming. Het gebied waarin de speurtocht plaatsvindt bestaat uit een dichtbegroeide jungle met bomen van 30 à 40 meter hoog. Dat bemoeilijk de zoekactie enorm.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren