Tagtik

Leider New York marathon stort compleet in (VIDEO)

De 24-jarige Braziliaan Daniel Do Nascimento deed zondag de harten van zijn fans sneller slaan toen hij een voorsprong van maar liefst twee minuten bijelkaar liep in de prestigieuze marathon van New York.

Na 29 kilometer zag alles er nog goed uit voor de Braziliaanse marathonloper. Maar een toiletpauze luidde het begin van het einde in voor Do Nascimento. Gelukkig voor de Braziliaan stonden er wc-hokjes langs het parcours. Hij verloor uiteindelijk maar 18 seconden bij zijn toiletpauze. Goed vijf kilometer verderop weigerde zijn lichaam echter om het razendsnelle tempo dat hij beoogde nog vol te houden. De achtervolgers kwamen dichter, en de Braziliaan zijn benen liepen vol lactaat. Hij liep nog aan de leiding van de wereldberoemde marathon van New York, maar besloot het voor bekeken te houden en gaf op. Hij legde zich vervolgens volledig uitgeput neer op het koude asfalt, terwijl de achtervolger verrast opkeek en de leiding in de race kado kreeg. De organisatie meldde even na de opgave dat het intussen opnieuw beter gaat met Do Nascimento. Hij zal zijn motor wat hebben opgeblazen in de eerste driekwart wedstrijd.

De overwinning ging bij de mannen uiteindelijk naar de Keniaan Evans Chebet. Hij finishte in 2 uur, 8 minuten en 41 seconden. Zijn landgenote Sharon Lokedi was de snelste bij de vrouwen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren