Tagtik

Rematch Usyk en Fury gepland voor 21 december

De langverwachte rematch tussen Alexandre Usyk, nu de onbetwiste kampioen zwaargewicht, en Tyson Fury zal plaatsvinden op 21 december in Riyad (Saudi-Arabië). De aankondiging werd woensdag gedaan door Turki Alalshikh, Saudisch minister en voorzitter van de General Entertainment Authority.

Hoewel contractueel gepland, is de verwachte rematch tussen Alexandre Usyk en Tyson Fury enige tijd uitgesteld. De kamp zal nu plaatsvinden op 21 december in Riyad (Saudi-Arabië). De aankondiging werd woensdag gedaan door Turki Alalshikh, Saudisch minister en voorzitter van de General Entertainment Authority.

“De rematch tussen onbetwist kampioen Alexander Usyk en kampioen Tyson Fury staat nu gepland voor 21 december 2024 tijdens het Riyadh-seizoen….. De wereld zal opnieuw getuige zijn van (een) historisch gevecht”, schreef hij op zijn X-account. Op 18 mei versloeg de Oekraïner de Engelsman op punten, ook in Riyad, om zo de wereldkampioen zwaargewicht bij alle bonden te worden.

“Ik weet niet wat er gaat gebeuren”, zei Usyk (37) na het gevecht, waardoor de vrees ontstond dat de verwachte rematch misschien niet doorgaat. Het gaat dus toch gebeuren, zodat Tyson Fury zijn eerste nederlaag in zijn carrière goed kan maken… of zodat Usyk zijn status als onbetwiste kampioen bij de zwaargewichten verder kan consolideren.

(Rémi Laxague/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren