Tagtik

Oekraïense bokser wint 'Ring of Fire' en kroont zich tot onbetwistbare wereldkampioen zwaargewichten

De Oekraïner Oleksandr Usyk  heeft zich zaterdagavond in een tot de nok uitverkochte Kingdom Arena in de Saudische hoofdstad Riyad gekroond tot onbetwiste wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten.

De Oekraïner moest daarvoor de sterke Brit Tyson Fury, ook wel bekend als 'The Gypsy King', opzij zetten. En dat deed hij. De jury besliste dat Usyk op punten de kamp had gewonnen. Twee van de drie juryleden kenden de overwinning immers toe aan Usyk, 115-112 en 114-113. Het derde jurylid oordeelde dan weer in het voordeel van Fury, 113-114.

Fury was het niet eens met de beslissing van de jury, en eist een rematch in oktober.

Heel wat bekende toeschouwers wilden dit gevecht voor de wereldtitel in alle boksbonden absoluut niet missen. Onder meer stervoetballers Cristiano Ronaldo, Neymar Jr., Steven Gerrard en Aymeric Laporte, steracteur Jean-Claude Van Damme en sterboksers Anthony Joshua, Vitali Klytsjko, Mike Tyson, David Haye en Ryan Garcia zagen hoe de 37-jarige Usyk (1m91 en 101,35 kg) heel wat moeite had met Tyson Fury (2m06 en 118,84 kg).

"Ik kan mijn team niet hard genoeg bedanken", reageerde een zichtbaar geëmotioneerde Usyk. "Dit was de kans van mijn leven voor mijzelf, mijn familie en mijn land. Dit is voor Oekraïne!"

(FVDV for Tagtik/Illustration: Nemesia production for Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren