Tagtik

Bewezen: positieve dopingtest komt door vrijpartij!

De Franse topschermster Ysaora Thibus werd in februari geschorst omwille van een positieve dopingtest. 

De zilveren medaille van de afgelopen Olympische Spelen in Tokio en tevens wereldkampioene testte begin februari positief op het verboden middel ostarine. Dat is een product dat de spiergroei kan stimuleren. Maar ze schreeuwde haar onschuld al die tijd uit. En na een maandenlange strijd krijgt de Française nu ook gelijk. Wat blijkt: de positieve staal is afkomstig van het lichaamsvocht van haar vriend!

Een onafhankelijke commissie van de Internationale Schermfederatie onderzocht de zaak en bevestigt nu dat de vrijpartij van de wereldkampioene met haar echtgenoot, eveneens een voormalig topschermer, aan de basis ligt van de positieve dopingtest. Hij gaf immers reeds toe dat hij voedingssupplementen consumeerde die hij online bestelde.

Bijgevolg kan de Franse topschermster zich nu alsnog gaan voorbereiden op de Olympische Spelen in eigen land. Al kan het WADA daar wel nog een stokje voor steken.

Het WADA (World Anti Doping Agency) en de internationale schermbond (FIE) krijgen immers nog 21 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing.

(FVDV for Tagtik/Illustration: Pixabay)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ysaora Thibus (@ysaorathibus)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ysaora Thibus (@ysaorathibus)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren