Tagtik

Zo leer je jouw angsten te beheersen

02 June 2023 13:00 Corona, overstromingen, energieprijzen, zaken die op de fles gaan … een mens zou voor minder angstig worden. Maar het is eigenlijk volkomen normaal dat we af en toe angst ervaren. Het is een normale afweerreflex van ons lichaam: onze hartslag stijgt, bloeddruk verhoogt en ademhaling versnelt. Angst is een nuttig gevoel om een reëel gevaar te vermijden. Maar wanneer angst gekoppeld is aan een schijngevaar, dan wordt angst ‘ongezond’.

Ananas op een pizza? Niet voor Italianen!

02 June 2023 13:00 Begint u al te watertanden bij de gedachte aan een pizza Hawaii? Dan is de kans groot dat u waarschijnlijk geen Italiaanse roots hebt want ananas toevoegen aan een pizza is geen Italiaanse traditie.

Koud of warm douchen na het sporten?

02 June 2023 13:00 Een koude douche … het kan in de zomer zo een deugd doen wanneer we bezweet thuis komen na het sporten. Maar is het ook gezond? Of kiezen we beter voor die warme douche? Warm of koud douchen, het heeft een ander effect op je lichaam.

Daarom is 'light' confituur een fabeltje

30 May 2023 10:00 Bosbessen-, aardbeien-, frambozenconfituur … wie kan daar aan weerstaan? ’s Morgens als zoet beleg op de boterham, als vieruurtje in een taartje, gesmeerd op een stukje cake … Voedingsexpert Annick Verween vertelt je alles wat je over confituur moet weten.

Zo maak je die groenten op de barbecue verrukkelijk

29 May 2023 15:00 Bestaat jouw BBQ uit grote porties vlees en een blaadje sla? Ga dan eens voor groenten op de barbecue. Alle kleuren van de regenboog kan je er op kwijt. Zo kunnen de veggies onder ons eindelijk ook eens genieten van die buren-, vrienden- of familiebarbecue!