Tagtik

Gouden tips voor bij zomerse temperaturen

03 June 2023 13:53 Het is op dit moment aangenaam warm in ons land. Maar hoe vermijd je dat je dagelijkse leven te veel onder deze plots hogere temperaturen lijdt? Wij geven jou enkele tips over hoe je het best kan omgaan met deze hitte.

Veilig sporten in de zon: zo doe je dat!

03 June 2023 13:52 Samen met de stijging van het kwik, stijgt ook de zin om nog meer buiten te gaan sporten. Maar is onze huid hier op voorbereid? Kennen we de effecten van de zon op onze nog witte huid?

Zo laat je kinderen meer groenten eten

02 June 2023 13:00 Bijna 1 september! Voorbij die vakantie; een tijd voor kinderen van spelen, op avontuur trekken, genieten … en ook van pizza, ijsjes, frietjes eten. Want geef eerlijk toe, in de vakantie is gezonde voeding voor kids even wat minder belangrijk en zijn we niet zo streng wanneer de groentjes niet altijd worden opgegeten (maar wel de frietjes, pasta …).

Zo leer je jouw angsten te beheersen

02 June 2023 13:00 Corona, overstromingen, energieprijzen, zaken die op de fles gaan … een mens zou voor minder angstig worden. Maar het is eigenlijk volkomen normaal dat we af en toe angst ervaren. Het is een normale afweerreflex van ons lichaam: onze hartslag stijgt, bloeddruk verhoogt en ademhaling versnelt. Angst is een nuttig gevoel om een reëel gevaar te vermijden. Maar wanneer angst gekoppeld is aan een schijngevaar, dan wordt angst ‘ongezond’.