Heb je ze net gekocht en worden ze al papperig? Met deze ongelooflijk effectieve tip hoef je je niet langer te ergeren aan rotte bananen.
Om de levensduur van je bananen te verlengen, moet je goed opletten waar je ze plaatst en wat er om hen heen staat.
Bananen zijn immers bijzonder gevoelig voor ethyleen, een gas dat van nature wordt uitgestoten door veel fruitsoorten, waaronder peren, appels en meloenen, net nadat ze zijn geoogst, volgens L'Internaute. Daarom rijpen bananen veel sneller wanneer ze omringd zijn door ander fruit en krijgen ze die papperige uitstraling en onaantrekkelijke zwarte kleur. Om ze weg te houden van hun fruitvrienden, kun je ze gemakkelijk hoog ophangen, in een mand of een andere geschikte houder. Op deze manier circuleert de lucht beter tussen en rondom het fruit, waardoor ze langer bewaard kunnen blijven.
Vershoudfolie of aluminiumfolie, en je bent klaar!
Een andere minder bekende tip is het inpakken van de bovenkant van de stengels van je bananen met aluminiumfolie of vershoudfolie (jouw keuze). Het is namelijk aan deze uiteinden dat deze vruchten het meeste ethyleen afgeven. Wanneer ze op deze manier geïsoleerd worden, kan het gas zich niet meer over de bananen zelf verspreiden en voorkomt het dus dat ze te vroeg rijpen, meldt L'Internaute. Als je deze methode toepast, zorg er dan voor dat je het strak inpakt en ervoor zorgt dat er geen gaatjes in de verpakking ontstaan.
(SR, MH en Raphaël Liset - Bron: L'Internaute - Illustratie: ©Unsplash)
Snelkoppelingen