Wist je dat aluminiumfolie twee kanten heeft, een matte en een glanzende? Nee, dan heb je er nu een gespreksonderwerp bij.
Al meer dan 100 jaar wordt het gebruikt om voedsel te bewaren en het is in feite samengesteld uit twee lagen aluminium die op elkaar zijn geplaatst en vervolgens tussen walsen worden gewalst. De kant die in direct contact is geweest met de walsen heeft een glanzend uiterlijk.
Dubbel gebruik
Elk van de zijden van de aluminiumfolie heeft dus zijn eigen nut. De glanzende kant reflecteert een deel van de warmte van het voedsel dankzij het oppervlak dat licht weerkaatst. De matte kant daarentegen houdt warmte vast, omdat het deze makkelijker absorbeert. Daarom, wanneer je je culinaire bereidingen koel wilt houden, moet je de glanzende kant aan de buitenkant plaatsen, zodat de aluminiumfolie de warmte niet absorbeert. En als je een voedsel, zoals een aardappel of vis, in de oven kookt, is het beter om de matte kant naar de warmte te richten. Kortom, als je besluit om je voedsel op aluminiumfolie in de oven te plaatsen, weet dan dat beide zijden de warmte kunnen geleiden.
(DC with Raphaël Liset - Source: Demotivateur - Picture: © Unsplash)
Snelkoppelingen